Kurbits

Min första Kurbitsgrupp är i det närmaste avslutad. Det har varit en härlig resa när jag fått lotsa fram ett gäng proffsiga företagare att ta utveckla nya produkter. Inför kommande grupper, känner jag att mina argument för Kurbitsprocessen bara stärks. Bara det att företagen får sitta ned och fokusera strategiskt på sitt företag vid ett antal träffar med ”kollegor”, är nog så värdefullt. Många gånger kanske det som ger mest? Många mindre företag har fullt upp med sin operativa verksamhet och väljer bort utvecklingsfrågor och strategisk planering.

Andra uppdrag på gång

Jag är verkligen privilegierad som får möjligheten att finns i så många spännande sammanhang. Att finnas i en så kraftfull och kreativ organisation som Västervik Framåt, där ett strategiskt utvecklingsarbete ger fantastiskt utfall för hela kommunen. Min uppdrag finns inom besöksnäringsfrågor där jag bland annat leder en förstudie för den anrika vandringsleden Tjustleden.

Regionförbundet i Kalmar län, driver projektet Växande besöksnäring, där jag är lärande utvärderare. Just nu gör vi en nulägesbeskrivning  och ska precis skicka ut en enkät för att se vilka roller som finns i de offentliga verksamheterna för att stötta besöksnäringen i länet. Ska bli spännande att se vad vi får för resultat. Det är inte alltid helt tydligt hur näringen hanteras i länets kommuner.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s