Förstudie Arena är i gång

Nu har vi sparkat loss processen med förstudien för en ny mötesplats i Vimmerby. Jag har fått förmånen att vara projektledare på deltid och försöka samla ihop så mycket bra underlag som möjligt. Tanken är att vi på sex månader ska skapa ett bra beslutsunderlag för de som ska äga och driva en nytänkande mötesplats, där idrott och kultur möts där människor med olika intressen träffas och Vimmerby blir en ännu bättre plats att leva och verka på.

Grunden för projektet är det stora behovet av en ny ishall och en ny hall för innebandy. Vimmerby Hockey och Vimmerby innebandyklubb har bildat en föreningsallians för att kraftfullt kunna driva frågan kring ett arenabygge. Dessutom jobbar Vimmerby kommun aktivt med SLUS, en lokal utvecklingsplan, som stämmer som handen i handsken med de tankar som föreningsalliansen ser kring mötesplats och ett utökat föreningssamarbete.

Jag håller på att boka upp de första mötena för att själv få en så bra bild som möjligt av den stora kunskap som finns lokalt kring behov och möjligheter. Igår gick en enkät ut till föreningsregistret, för att få in så bra underlag som möjligt kring alla andra föreningars behov av ny lokal och mötesplats. Sedan ska vi ta tillvara på kunskap som finns ute i landet  – vi är varken de första eller sista som bygger en ny mötesplats.

Sex månader går fort, och tiden går ändå fortare när man har roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s