Kul med statistik

Idag hade lokalpressen hittat en artikel där en journalist har hittat kommunernas bokförda nettokostnader för turistverksamhet. Det är säkert alldeles rätt bokförda kostnader, men i en nyhet hade det varit snyggt att ta med till exempel skatteintäkter, skapade arbetstillfällen med mera. Men det skulle ju inte bli så kul rubrik, förstås 🙂
Nettokostnaden för turism kan man hitta i tabell fyra, på http://www.kolada.se Mycket annan spännande läsning hittar man där också. I Vimmerby är nettokostnaden 99 kronor per invånare för turism. Kostnad för alkoholtillstånd är 45 kronor per invånare. I Vimmerby har man i snitt 48 kvm per person att bo på. Vill du veta mer?  Läs mer här: Kolada

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s