Ledighet med inspiration

Konstaterar igen att även om jag är ledig från uppdrag, har semester, så vimlar det av inspiration, bekräftelser och nya frågor när jag reser runt i Sverige och i Europa. Så mycket det finns att uppleva, så många duktiga sommaranställda, så många proffsiga företagare – vilken härlig bransch!

Mest inspirerande är det att se vad driftiga entreprenör åstadkommer med idérikedom, envishet och mod. Det bästa exemplet den här sommaren är Treehotel, som jag helt oplanerat fick besöka. Där andra bara ser skog, har en världsunik hotellanläggning skapats.  Kvalitet och långsiktighet känns tydligt,  så häftigt!

Jag får ett otal bekräftelser på vilka krav som besökare ställer på besöksnäringen, men som företagen inte alltid kan möta. Besökarna är inte alltid nådiga, jag kan ibland undra med vilken rätt de kritiserar och ställer orimliga krav.

Men, det finns en sån potential till produktutveckling, ökad proffsighet och affärsmässighet och inte minst,  ett förbättrat ledarskap. Den här varma sommaren har slitit hårt på personal och ledning, där behovet av att ha struktur och planering ställts på sin spets. Och att kunna möta alla krav.

Men inför mina pågående och kommande uppdrag har jag också fått nya egna frågor.  Hur balanserar vi värdskap i en digitslisering? Personliga mötet vs online-lösningar. Hur möter vi olika målgruppers informationsbehov, som hänger ihop med hela besöksnäringsstrukturen? Och massor av andra affärsnära undringar. Och frågor kring kulturskillnader och gästens upplevelse för vi ska ta nästa steg i en ökad proffsighet. Strategier finns, den globala konkurrensen ökar.  Så dags att öppna den sommarstängda datorn och dra mitt strå till stacken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s