Mat, måltid och livsmedel

Mat är inte bara något vi har för att överleva och få energi. Måltiden är ofta en upplevelse, inte minst när vi är på resa. Måltiden är något vi minns och pratar om.

Mat och livsmedelsproduktion har lyfts upp på agendan och på många håll skapas livsmedelsstrategier för att underlätta politiska beslut och prioriteringar. En är Kalmar läns livsmedelsstrategi. Det är strategier, tävlingar och utveckling på många fronter. Visit Sweden vet hur stor efterfrågan våra internationella besökare har  på genuina måltidsupplevelser  och har skapat ett måltidsprogram . 

Våra besökare ställer högre och högre krav och det gäller att vi kan matcha det på såväl lokal livsmedelsproduktion som professionell leverans till kund. Som kostrådgivare och besöksnäringsnörd, är det spännande med alla insatser som görs. Jag får vara en del i Kurbits Export, tema måltidsupplevelser och hoppas kunna hjälpa företagen att vässa sina produkter. Kurbits Export är en metod för att jobba bättre mot den internationella marknaden och nu har vi exempel och input just kring måltiden. Spännande. Och jag känner mej trygg med min kostrådgivarbakgrund när man till exempel kommer till diskussioner om proteinskiften. Just experimenterar jag själv som bäst med olika bönbiffar. Mungbönor är en favorit!  Så för mej är både mat och måltid inte bara något för att överleva, det är ett sätt att leva.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s