Sommarens vinnare

Sommaren 2018 kommer kanske gå till historien som den varmaste på flera hundra år och besöksnäringen påverkas på många sätt. Dels har vi många ”vinnare”, de som funnits nära bad och hav men också några som kanske inte lyckats fylla sista bädden, eller inte fått spontanbesökare.  De butiker som finns utanför de stora gallerier och som inte har AC, har kanske blivit bortvalda av kunderna som istället besökt ett svalt shoppingcentrum. De besökare som inte har förskottsbetalat en entré till ett besöksmål, har kanske valt bort en aktiv dag i en nöjespark och valt en dag på stranden i stället. De boendeanläggningar som är i städernas centrum har kanske inte lockat lika mycket som att vara på en camping. Eller är det till och med så att värmen har gjort att våra gäster valt att stanna hemma på Hemester?

Värmen har också blivit utmanat att vara arbetsgivare. De företag som haft stort tryck, har inte fått återhämtningsdagar, eftersom det inte kommit någon svensk sommar med svalkande regn, inga lugna dagar att komma ifatt. Arbetsmiljön har kanske haft en del att önska.

Det ska bli spännande att se följdeffekterna av den varma sommaren. Tror våra besökare på ännu en supervarm juli och augusti 2019? Kommer de boka en resa till Medelhavet vecka 30, eller blir Sverige prioriterat? Hur rustar besöksnäringsföretagen för ännu en värmebölja?

Men vi hoppas på vinnare! Att sommaren 2018 har ökat omsättning och vinst i bolagen. Det är nu, när vi summerar sommaren, som vi ska planera för 2019, nu när vi har Sydsveriges högsäsong i färskt minne.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s