Utveckling

Jag brinner verkligen för utveckling! Sedan jag började som processledare för Kurbits, har jag fått följa mer än 40 företag i sin utveckling. Kurbits olika processer är perfekt utvecklingsverktyg för de mindre företagen inom besöksnäringen, det händer grejer! Utveckling av personer, av företag och av destinationer (eftersom summan av företagens utveckling = destinationen) När vi processledare frågar deltagarna vad de har för förväntan på de olika kurbitsträffarna, är det vanligaste svaret ”att få träffa det härliga gänget igen”, men det är lika vanligt att man gillar verktygen som ger verkstad från första minut.  Personlig utveckling går hand i hand med affärsutveckling när det är den här typen av verksamheter.

Men i min verksamhet får jag också förmånen att jobba även med utveckling av platser, organisationer, processer och destinationer.  Och utvärdering av platser, organisationer, processer och destinationer. Häromdagen snubblade jag på en artikel  om hur destinationer jobbar med logi i den (ganska) nya delningsekonomin. Om våra gäster hittar sitt bästa boende på Air B&B,  får vi gilla det och hitta sätt att förhålla oss till statistik, kommunikation och utveckling. Vi kan inte räkna gästnätter som förr, vi kan inte samverka med uthyrarna i en företagsstruktur och vi kan inte prata affärer med uthyrarna. Det är en ny arena, nya möjligheter och naturligtvis utveckling – men på ett nytt sätt.

Jag känner en styrka och trygghet i att ”ha varit med förr”, men jag är glad över min nyfikenhet och vetgirighet. Vår omvärld utvecklas, så det gäller att vara på tå, lyssna, värdera och ta in. För att utvecklas! Det gillar jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s