Hiss-pitch

Jag träffar många företag och pratar om olika delar i deras affärsutveckling. Ibland ger jag konkreta råd och tips och ibland blir det bättre med coachning till att de hittar lösningen. Det är så spännande att följa processer och se vad som kan behöva göras. Många gånger finns jag där för att hjälpa till att hitta en struktur, att få inspiration till att ”kicka igång” och få veta att man är på rätt väg. Och ibland puttar jag in lite kunskap och delar med mig av min erfarenhet. Många företag omger sig redan med goda rådgivare och har egen tillräcklig kunskap om vilka insatser som behövs. Men ibland är  man lite ensam i sitt företag och då är det härligt att få vara med och stötta i utvecklingen.

En intressant fråga är att be entreprenören göra en hiss-pitch om sin verksamhet. Några kan med lätthet berätta om sitt företag, andra har lite svårare att sätt ord på vad man gör på jobbet. Och jag måste erkänna, jag klarar inte alltid hisspitchen själv 🙂

Jag har ett eget företag där jag får vara en nyfiken och vetgirig konsult, projektledare och rådgivare. Inom alla möjliga branscher, men alltid där det är utveckling.  Kanske det är en hisspictch?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s