Omställning

I besvärliga tider kan man ibland känna sig lite ensam och vilsen. Kurbits affärsutveckling har i ett rasande tempo tagit fram det nya programmet Kurbits omställning för att ge företag verktyg att ställa om verksamheten. Det kan vara ett behov av att hitta nya aktiviteter för sin befintliga målgrupp eller att hitta nya målgrupper till sitt befintliga utbud. Eller kanske både och. Men ofta är behovet störst av att se framåt, hitta struktur och en handlingsplan att ta sig igenom en orolig tid. Vi vet också av erfarenhet att deltagare i Kurbits brukar uppskatta att få dela erfarenheter med andra och lyssna på hur andra har hittat sina lösningar. Och i dessa tider- få känna att man inte är ensam om sin oro.

Så nu finns ett färdigt program, en pilotgrupp har testat att alla delar funkar och är värdefulla. Hela processen kommer ske webbaserat och är anpassat för digital interaktivitet och delaktighet. Det som för en tid sedan kändes främmande och ovant, har nu blivit en vardag för många av oss, vi tycker det är ok, kanske till och med riktigt bra, att träffas via dator, webkamera och mikrofon. Jag har förmånen att vara processledare för Kurbits omställning i Kalmar län och håller som bäst på att få ihop grupper som kan och vill starta direkt. Region Kalmar har beställt ett antal grupper och vi tror att det är nu-nu som företagen behöver mest stöd och pepp för att bättre kunna ställa om och anpassa till nya tider.

Ja, besvärliga tider, men vi ställer om och tar oss igenom dem tillsammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s