November

Många tycker att november är en långsam och mörk månad. Och ”förr” kanske november varit just lite långsam, men i år är det många som upplever att november är en intensiv jobbmånad. Och det är inte så många timmar det är dagsljus. Det är mycket som samlats upp, möten som inte kunna genomföras på grund av restriktioner och nu blir det möjligt att ses och nya uppdrag som väntat på ”att det ska lätta” och så vidare. Och jag kan hålla med om den känslan, november 2021 har varit full av stora som små aktiviteter, en intensiv månad.

Det är nu vi kan skönja vad det Nya Normala ska bli. Hybridmöten har väl kommit för att stanna. Digitaliseringen har gjort stora kliv framåt, det som inte var möjligt före pandemin, är nu mera en vardag. Vi har plattformar för att dela dokument, även utanför den egna organisationen och vi har inga problem att ses via en kamera och datorskärm. Och att jobba hemma är mer en regel än ett undantag för de som inte har platsbundna uppdrag. Så när november fyllts med analoga möten som alla väntat på – i kombination med alla snabba avstämningar med digitala träffar, då blir det en intensiv månad. Pandemin finns kvar, kanske lite vardag över hur vi hanterar den? Ska vi ta i hand? Sitta tätt? Vill vi åka utomlands? En förkylning tolkas inte direkt som corona, eller ändå?

Alldeles strax är det första advent, vi tänder ljusen och har en plan för hur skrivbordet ska bli tomt före årsskiftet. Kanske att december fortsätter i högt tempo innan vi laddar om för ett sprillans nytt år. Ett helt nytt år i det Nya Normala!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s